fbpx
IncidentenOnderwerpen

Aankomst MH17-wrakstukken volgende week

©Ministerie van Defensie
©Ministerie van Defensie

In de loop van volgende week zullen de eerste wrakstukken van vlucht MH17 in Nederland aankomen. Het eerste transport naar Nederland bestaat uit een aantal gesloten vrachtwagens en twee afgedekte diepladers. Wanneer de wrakstukken op de luchtmachtbasis aankomen, zal de lading volgens een vast protocol worden gelost en worden alle wrakstukken via een vaste procedure gefotografeerd, gescand en ingedeeld. Vervolgens start in een vrijgemaakte hangar op de luchtmachtbasis het onderzoek aan de wrakstukken en de voorbereiding van de reconstructie. Deze werkzaamheden zijn uitsluitend toegankelijk voor de onderzoekers.

De Onderzoeksraad voor Veiligheid heeft de nabestaanden vandaag geïnformeerd dat hen op een later moment de gelegenheid wordt geboden om (een deel van de) wrakstukken te bekijken. Dit gebeurt waarschijnlijk volgend jaar, omdat eerst het onderzoek moet worden opgestart.

Aanwezigheid nabestaanden bij aankomst wrakstukken

Nabestaanden die dat op prijs stellen, wordt de gelegenheid geboden om bij de aankomst van de eerste wrakstukken op de luchtmachtbasis aanwezig te zijn. De aankomst van de wrakstukken op de basis heeft geen ceremonieel karakter en het is niet mogelijk om bij het openen of uitladen van de vrachtwagens aanwezig te zijn.

Het is nog niet zeker op welke dag en op welk tijdstip het transport precies zal aankomen. De Onderzoeksraad voor Veiligheid zal dit tijdig bekend maken, zodat media in de gelegenheid zijn het moment van aankomst te registreren. Het is voor media niet mogelijk om op de basis aanwezig te zijn of bij het openen of uitladen van de vrachtwagens.

Meer Nieuws

Al ons nieuws over de gecrashte 777 vind je hier.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button