fbpx
IncidentenOnderwerpen

A320 ziet drone bij Heathrow, onopgemerkt op ATC radar

Drone_Octocopter_I_Wont_let_you_go_3

De UK Airprox Board onderzoekt een incident met een drone. Op 22 juli melden piloten van een A320 dat ze een drone hebben gezien vlakbij het vliegtuig. De A320 vliegt op dat moment op 700 voet en wil landen op Heathrow. Het incident wordt aangemerkt als “most serious near-collisions”.

Vaker incidenten

Vorige maand kwam een quadcopter in bijna botsing met een ATR72 nabij Southened Airport. De drone vloog op 1500 voet hoogte en kwam tot 35 meter afstand van het vliegtuig, toen de laatste wilde landen op Southend Airport. De piloten informeerden de toren. Ook dit incident wordt door de UK Airprox Board onderzocht.

Regelgeving

Er is momenteel weinig regelgeving voor Drones. Het Ministerie voor Infrastructuur en Milieu wil dat Europa regels gaat maken. “Zo kan het niet langer. Europa moet in actie komen, aldus het ministerie. En deze regels moeten niet alleen betrekking hebben op de grotere drones, maar ook de kleine versies van 100 gram en lichter. Deze zijn namelijk op dit moment gewoon te koop in de speelgoedwinkel.”

Kansen

Drones bieden ook grote mogelijkheden. Zo is er de in Nederland ontwikkelde Ambulance-drone. En met een camera onder een drone kan je een spectaculaire muziekvideo maken of opnames van een vliegveld.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button