fbpx
OnderwerpenVliegvelden

Morgen staking op Brussels Airport

brussels airlines brussel airport

Morgen 8 december hebben de Belgische vakbonden een grote regionale) staking afgkondigd tegen bezuinigingen van de nieuwe regering. Ook Brussels Airport zal worden getroffen. De verwachting is dat vooral bagage-afhandelaars zullen staken. Ook zullen er amper treinen rijden en veel files staan. Het vliegveld is dus verminderd bereikbaar.

Geannuleerde vluchten

Zondagochtend kondigde Brussels Airport aan dat er tot dan toe 37% van de 226 geplande vluchten geannuleerd zijn. Dit aantal kan nog oplopen. Het vliegveld raadt aan contact op te nemen met de maatschappij of reisagent of een bepaalde vlucht doorgaat.

Brussels Airlines

De grote gebruiker van het vliegveld, Burssels Airlines, zegt vooral problemen te verwchten met Europese vluchten. De intercontinentale vluchten gaan wel door. Op de website staat een lijst geannuleerde vluchten. Passagiers kunnen vluchten gratis omboeken, ook als de verwachting is dat de vlucht wel gaat.

Veel maatschappijen annuleren vluchten, waaronder Emirates en Qatar.

Tips

Brussels Airlines raadt aan uitsluitend met handbagage te reizen. Een andere tip is om tijdig naar het vliegveld te komen.

Bestel nu het boek Love is in the Air!

Hoe een vlucht mensen met elkaar verbindt, geschreven door Renske Dragt.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button