fbpx
IncidentenOnderwerpen

Klein vliegtuigje crasht in huis VS: 6 doden

Een Embraer EMB-500 Phenom 100 is maandag in een woonhuis in een voorstad van Washington DC gecrasht. Aan boord waren 3 personen, zij zijn allen omgekomen. In het huis bevonden zich 3 mensen. Ook zij hebben het niet overleefd. Het toestel wilde landen op baan 14 van Montgomery County Airport. 1 km ten noordwesten crashte het in het huis. De NTSB meldt dat de flightrecorders geborgen zijn.

Op tapes van de ATC zou gemeld zijn dat er veel vogels in de buurt waren. Lokale media melden getuigen die zeggen dat het toestel moeite had hoogte te houden. Een andere getuige zegt dat het toestel een barrel role (schroef) maakte.

De Embraer was een tweemotorige jet aangedreven klein vliegtuig voor maximaal 6 passagiers.

Foto’s

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button