fbpx
AirlinesNieuwsOnderwerpen

KLM versobert IPB-regeling

KLM_piloot_Cabin_Crew_Stewardess

Uit een bericht van de Vakbond van Nederlands Cabinepersoneel (VNC) valt op te maken dat KLM de ‘Indien Plaats Beschikbaar’ (IPB) regeling versobert per januari 2015. Dankzij de IPB kunnen KLM’ers en partners voor zeer gereduceerde tarieven meevliegen, indien er plaats beschikbaar is in het vliegtuig. Betalende passagiers gaan voor.

Plannen

KLM gaat het aantal beschikbare klapstoelen in cabine en cockpit verlagen. De leeftijd voor meereizende kinderen wordt verhoogd en KLM’ers mogen niet meer in de lounges komen. Volgens VNC verdedigt KLM de aanpassingen door te zeggen dat het geen arbeidsvoorwaarde afspraken zijn. Het is al de tweede klap die het personeel te verwerken krijgt. Vorige week werd bekend dat promotiegesprekken per direct stopgezet zijn.

KLM neemt voorlopig ook geen nieuw cabinepersoneel aan.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button