fbpx
AirlinesNieuwsOnderwerpen

KLM versobert IPB-regeling

KLM_piloot_Cabin_Crew_Stewardess

Uit een bericht van de Vakbond van Nederlands Cabinepersoneel (VNC) valt op te maken dat KLM de ‘Indien Plaats Beschikbaar’ (IPB) regeling versobert per januari 2015. Dankzij de IPB kunnen KLM’ers en partners voor zeer gereduceerde tarieven meevliegen, indien er plaats beschikbaar is in het vliegtuig. Betalende passagiers gaan voor.

Plannen

KLM gaat het aantal beschikbare klapstoelen in cabine en cockpit verlagen. De leeftijd voor meereizende kinderen wordt verhoogd en KLM’ers mogen niet meer in de lounges komen. Volgens VNC verdedigt KLM de aanpassingen door te zeggen dat het geen arbeidsvoorwaarde afspraken zijn. Het is al de tweede klap die het personeel te verwerken krijgt. Vorige week werd bekend dat promotiegesprekken per direct stopgezet zijn.

KLM neemt voorlopig ook geen nieuw cabinepersoneel aan.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button