fbpx
IncidentenMilitairOnderwerpen

Franse training-straaljager crasht in huis: 1 dode

Een Dassault Aplha Jet van de Franse luchtmacht is woensdag in een huis voor minder validen gecrasht. Een 63 jarige vrouw overleefde het niet, 5 anderen raakten zwaargewond. De piloten konden zich met schietstoelen in veiligheid brengen.

Het ongeluk gebeurde vlakbij Tours rond half 6 in de namiddag. De twee piloten waren beiden een man, één van hen was de student. Een Franse minister verklaarde dat er een transparant onderzoek komt. Het toestel kwam van de Franse luchtmachtbasis 705, vlakbij Parcay-Melay. De student en instructeur voerden een nacht-trainingsvlucht uit. De Alpha Jet is erg betrouwbaar en al 30 jaar in dienst.

Foto’s

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button