fbpx
AirlinesOnderwerpen

KLM en Airbnb kondigen langdurige samenwerking aan

KLM en Airbnb kondigen vandaag een langdurige samenwerking aan. Airbnb is dé online community marktplaats voor het tijdelijk huren en verhuren van woningen over de hele wereld. Als startschot van deze samenwerking plaatste KLM onlangs een als appartement ingericht vliegtuig op de website van Airbnb.

KLM-klanten kunnen vanaf nu Airbnb accommodaties direct via de KLM-website vinden. Het actuele Airbnb-aanbod wordt in meer dan 600 wereldwijde bestemmingen opgenomen in KLM’s inspirerende reisgids. Daarnaast worden vanaf volgend jaar alle unieke accommodaties aangeboden op de homepage van de KLM website.

Om de start van de samenwerking te vieren, bouwden KLM en Airbnb een vliegtuig om tot een appartement op Schiphol Airport. Drie gelukkige winnaars mochten hier een nachtje in verblijven. Zo kreeg een gezin uit Rotterdam de kans hun vierjarige tweeling voor het eerst in een écht vliegtuig te laten slapen. Een koppel uit Rome vierden de verjaardag van de echtgenoot met een zelfgemaakt diner in de galley van het vliegtuig. Tot slot werden twee jonge vriendinnen uit Jamaica en de Verenigde Staten herenigd in Amsterdam na elkaar jaren niet gezien te hebben.

Hoewel het vliegtuig appartement slechts tijdelijk beschikbaar was, zijn er een miljoen andere Airbnb’s om uit te kiezen, in vrijwel elk land waar KLM heen vliegt.

Over Airbnb
Airbnb is een online community marktplaats voor het tijdelijk huren en verhuren van woningen over de hele wereld. Of het nu een appartement voor een nacht, een kasteel voor een week of een villa voor een maand is, Airbnb biedt mensen unieke reiservaringen. Tegen elke prijs en in meer dan 35.000 steden en 190 landen. Airbnb is opgericht in 2008 in San Francisco, Californië. In Europa heeft Airbnb kantoren in Barcelona, Berlijn, Kopenhagen, Dublin, Londen, Milaan, Moskou en Parijs.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button