fbpx
Onderwerpen

Dreamliner Arke komt aan op Schiphol

Om 11:00 vandaag is de tweede dreamliner van Arke aangekomen op Schiphol. Op gate G7 kwam het tweede paradepaardje van de Nederlandse luchtvaartmaatschappij aan op luchthaven Schiphol. Het vliegtuig met registratienummer PH-TFL zal onder andere worden ingezet op routes naar de Nederlandse Antillen.

Boeing 787 Dreamliner is lichter en daardoor zuiniger

De hypermoderne Boeing 787 is onder andere een stuk lichter dan andere vliegtuigen, waardoor het brandstofverbruik ook een stuk lager zal zijn (-20%). De Dreamliner heeft 307 stoelen en heeft een stillere cabine. Verder is het toestel minder gevoelig voor turbulentie en bovendien een hogere cabinedruk. Dit zorgt ervoor dat de passagiers frisser uit het de cabine komen. Deze cabine is bovendien revolutionair ingericht met dynamische LED-verlichting waardoor het er ruimtelijker uitziet.

De PH-TFL komt uit Charleston en had voor de reis naar Nederland het vluchtnummer OR7872. Arke wordt afgehandeld door Swissport.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button