fbpx
AirlinesOnderwerpenVliegvelden

Belgisch luchtruim 24h gesloten vanaf zondag 22:00

brussels airlines brussel airport

Maandag 15 december is de volgende algemene stakingsdag in Belgiƫ tegen bezuinigingen van het kabinet. Onder andere de luchtverkeersleider leggen het werk stil.

24 uur geen vliegverkeer

Belgocontrol sluit haar deuren zondagavond om 22:00 waardoor geen enkel toestel kan opstijgen of landen op Belgische vliegvelden. Voor vliegtuigen in nood zullen wel luchtverkeersleiders klaarzitten. Vliegtuigen die het land overvliegen kunnen dit doen in het hogere luchtruim, dit staat onder controle van Eurocontrol.

Verlies maatschappijen

De luchtvaartmaatschappijen zijn verre van blij met de actie. Brussels Airlines moet alle vluchten van en naar Brussel schrappen. Jetairfly wijkt uit naar buitenlandse vliegvelden. De kortere vluchten gaan vanaf Lille en Maastricht. Long haul vluchten gaan vanaf Amsterdam. De maatschappij brengt passagier met bussen naar de juiste luchthaven. Ook Thomas Cook Airlines wijkt uit. De vlucht naar Tenerife gaat vanaf Lille, reizigers van andere vluchten kunnen hun vlucht omboeken.

Brussels Airlines schat 5 miljoen verlies te lijden door het annuleren van alle vluchten : “We betreuren ten zeerste dat het wederom de reizigers zijn die het slachtoffer zijn hiervan. We zullen er alles aan doen om onze klanten zo goed mogelijk bij te staan. Collega’s uit verschillende departementen zullen inspringen om ons call center te versterken”. Passagiers kunnen gratis omboeken of hun geld terugkrijgen.

Ook Ryanair heeft alle vluchten geschrapt. Passagiers kunnen ombouwen of hun geld terugkrijgen.

Gedupeerden

De verwachting is dat tienduizenden mensen gedupeerd zullen zijn door de staking. De vereniging van Europese luchtvaartmaatschappijen heeft de actie dan ook scherp veroordeeld.

Bestel nu het boek Love is in the Air!

Hoe een vlucht mensen met elkaar verbindt, geschreven door Renske Dragt.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button