fbpx
IncidentenOnderwerpen

MH370: zoeken kan in mei voltooid zijn

©Flickr user: Aero Icarus
©Flickr user: Aero Icarus

Het Joint Agency Co-ordination Centre (JACC) zegt vandaag dat de gehele prioriteitszone in mei doorzocht kan zijn als er geen vertragingen zijn door het weer of de apparatuur. Mocht het vliegtuig niet gevonden zijn dan moeten Australië, Maleisië en China opnieuw afspraken maken. De situatie is nu dat het zoeken stopt als de 60.000km2 doorzocht is.

Momenteel is 9.000 van die 60.000 km2 doorzocht. Laatste weken ging het langzaam door bevoorrading, maar sinds een kleine week zijn beide schepen weer aan het zoeken. Het derde schip blijft een scan van de zeebodem maken totdat de juiste apparatuur in Australië aangekomen is. Momenteel is ruim 200.000km2 gescand. Er is een video-impressie van de zeebodem vrijgegeven.

Meer Nieuws

Al ons nieuws over de verdwenen 777 vind je hier.
De feiten van MH370 op een rij.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button