fbpx
AirlinesOnderwerpen

Directeur BER Airport wil groter vliegveld en treedt af

Berlin_Airport_BER_3

Een dag na de nieuwe tijdsplanning van het nieuwe vliegveld van Berlijn wordt de vuile was buiten gehangen.

De directeur, Hartmut Mehdorn, maakt bekend volgend jaar af te treden. Hij blijft aan tot een opvolger gevonden is. Als er 30 juni 2015 nog geen opvolger is, dan vertrekt hij toch. In een verklaring zegt de directeur onenigheid met de rest van het bestuur te hebben. Mehdorn trad aan na de vierde vertraging van de luchthaven in 2013 en moest schoon schip maken.

De aankondiging van de nieuwe tijdsplanning kwam als een verrasing, en Duitse media zijn van deze aankondiging net zo verrast. Er is zoveel speculatie “rond zijn persoon” dat hij niet langer aan kan blijven zegt Mehdorn. Zelf vindt hij het jammer dat hij niet aan kan blijven.

Meidoorn zelf wil niet zeggen waar de onenigheid om gaat, maar volgende Deutsche Welle is er al langer onenigheid over de grootte van het vliegveld. Mehdorn wil een groter vliegveld dan nu in de (officiële) planning zit: 27 miljoen. BER gaat Schönefeld en Tegel vervangen die samen al op 28 miljoen reizigers zitten.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button