fbpx
IncidentenOnderwerpen

MH370: Maleisië negeerde satelliet data

kaart_MH370_3

Essentiële dagen gingen verloren doordat de Maleisische overheid de satellietdata van Inmarsat in eerste instantie niet wilde gebruiken.

Binnen 24 uur

Britse bronnen zeggen dit tegen Australische krant The West Australian. Binnen 24 uur had Inmarsat informatie paraat dat het vliegtuig niet gezocht moest worden in de Golf van Thailand of de Straat Malacca, maar in de Indische Oceaan. Dit is gedeeld met de Maleisische autoriteiten, maar “They didn’t want to know”, volgens de bron.

BAAI

Daarop besloot Inmarsat naar de Britse Onderzoeksraad (BAAI) te stappen. De BAAI onderkende het belang van de informatie wel en samen werd Maleisië nogmaals benaderd. Nu konden de onderzoekers er niet meer omheen. Dit proces heeft 5 dagen geduurd. Nadat tegen die tijd de data van de militaire radar bekend werd is de zoektocht naar de Zuid-Indische Oceaan verplaatst. Dit gebeurde op 16 maart, 8 dagen na het verdwijnen. Twee dagen later werden de eerste vluchten uitgevoerd op visueel te zoeken. Voordat er een schip met ping locator ter plekke was, waren de accu’s van de zwarte dozen al zo goed als op.

Meer Nieuws

Al ons nieuws over de verdwenen 777 vind je hier.
De feiten van MH370 op een rij.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button