fbpx
AirlinesOnderwerpen

Tweede operator A350 gaat naar Parijs vliegen

A350_Vietnam_Airlines

Vietnam Airlines zal na Qatar Airways de tweede gebruiker van de nieuwe Airbus A350 worden. Vandaag maakt de maatschappij bekend te gaan vliegen van Hanoi naar Parijs CDG met het toestel.

De planning is dat Vietnam Airlines de eerste A350-900 halverwege 2015 zal ontvangen. Een exacte planning wil Airbus nog niet bekend maken. De bouwer is afgelopen september begonnen met de wide-body. In 2015 moeten in totaal 8 A350’s aan de maatschappij geleverd worden. Vietnam Airlines heeft er 10 besteld en ook nog eens 4 bij leasemaatschappijen.

Eerste vlucht naar Parijs staat gepland voor 15 december, over een jaar dus. Vietnam Airlines gaat 6x per dag naar Parijs vliegen met het toestel. Momenteel wordt een 777 op de route ingezet. De verwachting is dat de maatschappij de kist eerst op korte routes inzet om te ‘oefenen’.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button