fbpx
OnderwerpenVliegvelden

Berlijn Tegel wordt gemoderniseerd wegens uitstel BER

©Tim Pritlove
©Tim Pritlove

Het vliegveld had al 4 jaar gesloten moeten zijn en vervangen door het gloednieuwe Berlin Brandenburg Airport (BER). BER is voorlopig nog niet open en Tegel barst al jaren zijn zijn voegen.

Oud

Het vliegveld Tegel staat bekend als één van de slechtste in Duitsland, zo niet in Europa. Het is veel te klein voor het aantal passagiers en is al lang niet onderhouden. In 2010 zouden alle reizigers naar het nieuwe vliegveld moeten gaan, maar dit gaat pas (waarschijnlijk) eind 2017 open. Tot die tijd blijft Tegel de belangrijkste luchthaven van de hoofdstad.

Investering

Nu het vliegveld nog minimaal 3 jaar mee moet gaan is besloten er toch in te investeren. Er gaat € 20 miljoen heen en daarvan worden vooral de taxibanen en aprons opgeknapt. Tegel stamt nog uit de koude oorlog waar in 1948 het halsoverkop werd herbouwd na de vernietiging in de Tweede Wereldoorlog. Berlijn Tempelhof kon de vele vluchten van de luchtbrug op West-Berlijn niet aan en een tweede vliegveld was nodig.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button