fbpx
AirlinesOnderwerpen

Noot-incident Korean: maatschappij boete en dochter van CEO vervolgd

Korean_Air_Flight_Attendant_1

De Korean flight-attendant zegt dat hij zich beledigd en beschaamd voelde nadat de dochter van de CEO van Korean, Cho Hyun-ah, eiste dat hij van boord werd gezet. Het geschil ging over het niet op een bord serveren van wat nootjes.

Beledigd

De dochter van de baas en zelf tevens een hoge manager van de maatschappij kreeg van een andere flight-attendant haar portie nootjes in een zakje. Vervolgens eiste ze dat de captain terug zou taxiën naar de gate en de hoofdpurser, Park Chang-jin, van boord zou zetten. Park zegt nu beledigd te zijn: “People who haven’t experienced will not understand that feeling of being insulted and shamed”.

Knielen

Nadat Cho boos werd hebben Park en zijn collega geknield voor Cho om excuses aan te bieden. Daarop heeft Cho de twee meerdere keren op de handen geslagen met een flight manual. Daarna schreeuwde Cho dat het vliegtuig gestopt moest worden tijdens het taxiën. Dit gebeurde en Park werd eruit gezet. Hij zegt geen weerwoord tegen de dochter van de baas te durven geven.

Druk uitoefenen

Eenmaal terug (met ene andere vlucht) in Zuid-Korea stonden er 5 tot 6 officials van Korean Airlines elke dag bij hem aan de deur. Park werd gevraagd een valse verklaring op te geven over wat er was gebeurd. Cho zou in deze verklaring geen grove taal gebruikt hebben en Park zou vrijwillig van boord zijn gegaan.

Cho heeft later verklaard enorm veel spijt te hebben en ze gaat Park opzoeken om ook aan hem persoonlijk haar excuses aan te bieden.

Boete

Zuid-Korea heeft bekend gemaakt straf uit te gaan delen aan Korean Air. Er wordt nog gekeken of er vluchten worden verboden of dat er een boete komt. Wat er aan boord gebeurd is, is in ieder geval in strijd met de Koreaanse luchtvaartwet. De staat maakt later bekend wat en hoe hoog de boete zal zijn. De captain wordt niet vervolgd voor het omkeren van de 747 vanwege de status van Cho binnen de maatschappij. De captain kon niks anders doen dan keren, aldus de regering.

Tevens is er een strafrechtelijk onderzoek gestart tegen Cho en officials van de maatschappij. Er wordt gekeken of haar gedrag aan boord wel toegestaan is volgens de wet en er wordt gekeken in hoeverre de poging het incident in de doofpot te stoppen legaal is.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button