fbpx
OnderwerpenProfessional

‘Lufthansa neemt airberlin over’

Het einde van airberlin is nabij. Lufthansa neemt volgens Duitse krant Handelsblatt airberlin over.

De financiële krant Handelsblatt zegt dat de overname in overleg met de Duitse regering in Berlin gaat. De regering wil het verlies van duizenden banen voorkomen. “Gezien de situatie van airberlin, is het noodzakelijk de situatie van Lufthansa op deze manier te versterken.”

Verkopen
Airberlin heeft sinds 2008 geen winst gemaakt. Er was één jaar een uitzondering, maar dit kwam door een verkapte kapitaal injectie van grootste aandeelhouder Etihad. Afgelopen weken zijn twee grote stappen gezet. Dochterbedrijf NIKI is verkocht aan Etihad. Samen met TUI richt Etihad daarmee een vakantievlieger op. Andere grote verandering is de lease van 38 A320family toestellen aan Lufthansa. Het verhaal was dat airberlin zich op zijn ‘long-haul’ netwerk zou gaan richten vanaf de hub Berlijn en Düsseldorf. Lufthansa heeft als belangrijkste hubs Frankfurt en München. De netwerken zouden elkaar dus mooi aanvullen.

Toekomst
Er is nog niks definitief, Handelsblatt baseert zich op bronnen. Mogelijk wordt wat er over is van airberlin geïntegreerd in Eurowings. Dit doet Lufthansa ook met Brussels Airlines dat volledig eigendom wordt van de Duitsers. De eerste stap is uiteraard de benoeming van één van de Lufthansa topmannen als ceo van airberlin. Er zijn nog veertig A320/A321 en achttien Q400 toestellen in de vloot van airberlin na alle deals van de afgelopen weken.

Etihad
Een dergelijke move is alleen mogelijk als Etihad ermee instemt. Het is de zoveelste stap in de stroomversnelling waarin het huwelijk tussen Etihad en Lufthansa zich bevindt.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Sander Schellinger

Oprichter. Sander is in het dagelijks leven actief als trainer / coach en werkt daarbij veel met piloten. Bij Up houdt hij zich onder andere bezig met de commerciële zaken. Sander studeerde bedrijfskunde en is mede-oprichter van Up in the Sky en was tot medio 2020 eigenaar.

Gerelateerde artikelen

Back to top button