fbpx
AirlinesOnderwerpen

Aer Lingus wijst overname bod IAG af

AerLingus_A320_Schiphol

Het bestuur van Aer Lingus heeft een overnamebod van IAG (British Airways en Iberia) afgewezen. IAG wilde het marktaandeel op de transatlantische markt verstevigen. Dit meldt Wall Street Journal. Aer Lingus zegt dat het bod van IAG de airline onderwaardeert.

Het ging IAG vooral om de schaarse slots op Heathrow. IAG heeft een 48% aandeel op de luchthaven en probeert meer slots te krijgen. Onlangs hebben ze al 42 landingsrechten van BMI overgenomen van Lufthansa. IAG was klaar om na Vueling de volgende maatschappij over te nemen.

Eerder wilde Ryanair ook Aer Lingus overnemen, maar dit werd tegengehouden door de kartel-waakhond. Ryanair heeft wel nog 30% van de aandelen in Aer Lingus en wil geen commentaar geven op het bod.

Lees UP een jaar lang advertentievrij voor €24!

Advertenties zijn helaas noodzakelijk om de redactie draaiende te houden. Advertentievrij UP lezen kan echter ook, voor €24 per jaar. Ja, ik steun UP en lees de site een jaar lang advertentievrij.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button