fbpx
NieuwsOpmerkelijk

MH370 gecrasht bij Diego Garcia??

©Flickr user: Aero Icarus
©Flickr user: Aero Icarus

Vanaf de eerste dagen na het verdwijnen gaan de geruchten dat het toestel naar Diego Garcia gevlogen zou zijn. Dit is een klein eiland midden in de Indische Oceaan. Het is Brits grondgebied en wordt gerund door het Amerikaanse leger die er een luchtmacht en marinebasis heeft. De CIA zou erachter zitten en meer complottheorieën doken op.

Hét bewijs voor Diego Garcia zou een geheel zwarte foto zijn, waar de GPS coördinaten van Diego Garcia op zouden staan. Het toestel zou in een hangaar staan en zodoende niet op satellietbeelden te zien zijn. De Amerikaanse regering heeft dit altijd ontkend.

Nieuw bewijs

Nu heeft de in Frankrijk bekende schrijver en voormalig baas van Proteus Airlines Marc Dugain in Paris Match een artikel gepubliceerd.

Bewoners van de Maledieven hebben vlak a de verdwijning verklaard het toestel heel laag langs hebben zien vliegen. Na de satellietdata is dit onmogelijk verklaard, hier heeft het toestel onmogelijk kunnen vliegen.

Aangespoeld

Op Baarah eiland heeft Dugain met de burgemeester gesproken. Deze burgemeester heeft de schrijver foto’s laten zien van een aangespoeld opbject. Deze waren 2 weken na het verdwijnen van MH370 genomen. Het object is volgens door Dugain geraadpleegde luchtvaartadviseurs een brandblusser uit een Boeing. Het leger heeft de brandblusser in beslag genomen.

Deze regio is enigszins in de richting waar het onderwatergeluid zou zijn opgenomen.

Dugain denkt dat de Boeing in de buurt is neergestort of door de VS is neergeschoten uit angst voor een aanslag.

Volgens Dugain betekent dat de brandblusser aangespoeld is dat het leeg was en zodoende kon drijven. Eerder zei Emirates baas Clark dat hij het heel raar vond dat er helemaal niks aangespoeld was.

Meer Nieuws

Al ons nieuws over de verdwenen 777 vind je hier.
De feiten van MH370 op een rij.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button