fbpx
OnderwerpenVliegtuigen

Airbus klaagt Skymark aan vanwege annuleren A380

Skymark A330-300
Skymark A330-300

In juli annuleerde Airbus de bestelling van Skymark voor 6 A380’s, omdat de maatschappij constant te laat was met deelbetalingen. Het gaat niet goed met Skymark, er wordt met 4 investeerders gepraat.

Contractbreuk

Airbus en Skymark zijn sinds de contractbreuk in gesprek over de voorwaarden om het contract op te zeggen. Het is duidelijk dat Skymark de A380’s nooit gaat vliegen. Het leek er lange tijd op dat er een oplossing kwam. Bijvoorbeeld door een boete te betalen en andere Airbus toestellen af te nemen die wel gewild waren. Ook was er speculatie over een overname van Skymark door een andere maatschappij en dat die maatschappij dan de A380’s zou nemen.

Nu de gesprekken bijna een half jaar duren wil Airbus, volgens Reuters, deze nu escaleren. Er moet druk worden gezet en daarom is Skymark nu aangeklaagd wegens contractbreuk. Skymark is de enige Japanse klant voor de A380 en dit is slecht nieuws voor de maatschappij. In de hoop de maatschappij weer in beter vaarwater te krijgen moesten de financiën op orde gebracht worden. De hoge schuld aan Airbus is daar onderdeel van.

Controversiëel

Skymark is ook de maatschappij die nieuwe uniformen voor de vrouwelijke cabine crew introduceerde met wel heel korte rokjes. Daar kwam de maatschappij op veel kritiek te staan. Skymark hoopte hiermee vooral mannelijke zakenreizigers aan te trekken

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button