fbpx
NieuwsOnderwerpenVliegtuigen

Airbus stopt niet met A380

A380_Qatar_1

Tijdens de presentatie van de gloednieuwe A350XWB waren er ook vragen van journalisten over de A380.

Duidelijk

De CEO van Airbus, Fabrice Bregier was er duidelijk over: het is “Just crazy” te stoppen nu de A380 volgend jaar break-even gaat draaien.
[su_quote]We are about to get successful with this program… so we will continue[/su_quote]

Bregier zegt dat er momenteel gekeken wordt naar nieuwe motoren en dat er mogelijkheden zijn om de A380 langer te maken. Over een A380-900 wordt al heel lang gespeculeerd. Airbus heeft er ook al rekening mee gehouden met vleugels die voldoende groot zijn voor een langere versie.

Morgen neemt Qatar Airways zijn vierde A380 in ontvangst. Al Bakar, hoofd van Qatar, zegt geen tips voor Airbus te hebben over verbeteringen voor de A380, hij zegt dat de prestaties van het toestel beter zijn dan verwacht. Tim Clark, Emirates CEO zegt juist wel Airbus te pushen naar nieuwe motoren en/of een langere versie. Qatar gaat eerst een jaar vliegen met de superjumbo en besluit dan of de 10 opties verzilverd worden.

Volgens Airbus is de trend in de markt dat er steeds grotere toestellen komen. Het stretchen is niet voor niets iets waar Airbus naar kijkt, maar dit is wel iets voor de lange termijn en als de markt erom vraagt.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button