fbpx
NieuwsOnderwerpenVliegtuigen

Lancering A350XWB

Vandaag is de eerste A350XWB door Airbus overgedragen aan de launch customer: Qatar Airways.

De A350 is een extra zuinig toestel waarin reizigers comfortabel lange afstanden kunnen afleggen. In de A350 zitten de modernste technieken en lichtgewicht materialen. De cabine is ruim en met veel licht uitgevoerd. Volgens Airbus wordt het toestel de favoriet van reizigers.

Qatar Airways plaatste de order 7 jaar geleden en ze zijn er dan nu ook trots op launch customer te zijn. In totaal heeft Qatar 80 A350’s besteld. De ontwikkelkosten voor Airbus zijn opgelopen naar € 11 miljard. Nu het eerste toestel geleverd is kan begonnen worden met terugverdienen. Airbus zegt op koerst te zitten om de productiedoelen te halen.

Ook Airbus is uiteraard blij met de afleveringen. De CEO zei ook dat ze Qatar het niet makkelijk heeft gemaakt In totaal heeft Airbus 778 bestellingen van 41 klanten. Ook Air France-KLm heeft er 25 besteld (en nog 25 opties).

Journalisten aan boord vonden A350 economy beter dan 787-9 economy van Etihad:

XWB staat voor Xtra Wide Body, maar er zit nog meer Xtra in de A350:

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button