fbpx
AirlinesOnderwerpen

Vistara gelanceerd, 9 januari eerste vlucht

Vistara_A320

Vandaag heeft Vistara details bekend gemaakt, onder andere hoe de cabine eruit komt te zien. De joint venture tussen het Indiase TATA en Singapore Airlines voert op 9 januari de eerste vlucht uit.

Vistara is een full service maatschappij die in eerste instantie binnenlandse vluchten uit gaat voeren met A320’s. Aan boord wordt je met je naam begroet en welkom geheten met een glimlach, aldus de CEO. De tagline wordt: Fly the new feeling.

Cabine

De cabine van de A320 krijgt een drieklassen layout. Businessclass heeft een 42″ seatpitch en de stoel kan 7″ achterover. Tevens zijn er beensteunen en aanpasbare hoofdsteunen. Premium economy heeft 20% meer beenruimte dan de normale economy. Ook deze gewone economy kan achterover, met 3,5″. De armsteunen zijn langer dan normaal. Er zijn 16 businessclass stoelen, 36 premium economy en 96 economy, in totaal dus 148. De maatschappij gaat gezonde maaltijden serveren en elke week is er een ander menu. Vanaf april komt er een lounge op Delhi Airport.

Vluchten

Vanaf 9 januari gaat Vistara vliegen onder IATA-code UK. Er zijn dan 2 routes: Delhi – Mumbai vv. en Delhi – Ahmedabad – Mumbai vv.
De eerst genoemde route wordt 3x per dag gevlogen met vertrek om 07:25, 14:55 en 19:55. De vlucht duurt twee uur. Terugvluchten gaan om 07:55, 10:20 en 17:45.

Het driehoekje wordt één keer per dag gevlogen met vertrek om 1:50 en de terugvlucht om 15:45.

Personeel

Er zijn inmiddels 400 personeelsleden aangenomen. Eind maart moeten er vier toestellen zijn en tien in 2017.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button