fbpx
OnderwerpenVliegtuigen

Eindejaars vliegtuig order-spree

Zoals elk jaar worden er vlak voor de jaarwisseling nog wat orders of commitments gedaan voor vliegtuigen. Vaak is het voor de besteller boekhoudkundig interessant om het nog in het huidige boekjaar te kunnen noteren.

Airbus

Airbus maakt bekend dat dat leasebedrijf Avolon de bestelling voor 15 A330neo toestellen bekrachtigd heeft. Sinds de Farnborough Airshow in juli was er een commitment van Avalon. Avalon is te spreken over het toestel: the most modern, economic and comfortable aircraft. De staat van dienst van de A330 trekt kopers over de streep. Tevens kan Airbus kortingen aanbieden omdat de ontwikkelkosten van de neo variant veel lager zijn dan van een geheel nieuw toestel als de A350XWB. De eerste A330neo wordt eind 2017 geleverd.

Turkish Airlines maakt bekend 12 A321neo’s te gaan kopen. Turkish gaat 8 opties omzetten in bestelling. Deze moeten vanaf 2019 geleverd worden. Tevens wil de maatschappij vier bestellingen voor A320neo’s (levering vanaf 2016) omzetten in A321neo’s (levering vanaf 2021). Dit meldt Turkish in een persbericht.

TransAsia maakt bekend vier A330-800neo’s te kopen. Een leverdatum is noet bekend gemaakt. De A330-800neo is de kleinste van de twee nieuwe Airbus vliegtuigen. Airbus had een niet-geïdentificeerde Aziatisch klant voor 4 toestellen in de boeken staan. Er is nog niet bekend of dit TransAsia was. TransAsia maakt bekend niet meer dan $480 miljoen voor de toestellen te betalen. Dit is opmerkelijk want aanschafprijzen (en daarmee de kortingen) worden nooit bekend gemaakt. Een A330-800neo staat als listprice (niemand betaalt dit ooit) voor bijna $250 miljoen. Dat zou ruim 50% korting zijn, en dat bij zo’n kleine order.

Air France AFA 777-300ER Takeoff & LandingK65074-02

Boeing

Was er gister nog de bestelling van 60 737’s door Air China, vandaag maakt Boeing bekend dat Kuwait Airways de commitment van 10 777-300ER’s finaliseert. Kuwait wil de vloot vernieuwen en vindt dat de 777-300ER daar perfect voor is. “The airplane has already validated its position in terms of high reliability, low operating costs and fuel efficiency. We are looking forward to having the 777-300ER join our fleet”.

Lees UP een jaar lang advertentievrij voor €24!

Advertenties zijn helaas noodzakelijk om de redactie draaiende te houden. Advertentievrij UP lezen kan echter ook, voor €24 per jaar. Ja, ik steun UP en lees de site een jaar lang advertentievrij.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button