fbpx
IncidentenNieuwsOnderwerpen

Arrestatiebevelen in Korean noot-incident

Korean_Air_Flight_Attendant_1

Het Zuid-Koreaanse Openbaar Ministerie heeft dinsdag bekend gemaakt arrestatiebevelen te gaan te gaan aanvragen in het Korean Air incident rond de macademia-nootjes van 8 december.

Nootjes

De vice-president en dochter van de CEO van Korean Airlines kreeg tijdens een vlucht van JFK naar Seoul haar nootjes geserveerd in een dicht zakje in plaats van op een bord. Hierop werd ze woest en eiste ze dat het vliegtuig met 250 mensen aan boord terug zou taxiën naar de gate en de hoofdpurser van boord zou worden gezet. Aldus geschiedde. Later ontstond oproep in Zuid-Korea hierover. Cho Hyuan-ah was dan zelf wel vice-president, aan boord was ze gewoon een passagier en ze heeft haar macht gebruikt om dit voor elkaar te krijgen. Ook zorgde ze voor een opstootje in het vliegtuig.

Arrestatie

Het OM wil nu dus een arrestatiebevel voor Cho. Cho zou in overtreding zijn met de Koreaanse luchtvaart wet en in overtreding zijn met betrekking tot afdwingen. In Korea is het zo dat de hoofdpurser een soort politiestatus aan boord heeft. Toch is hij uit het vliegtuig gezet. Daarnaast zijn zijn persoonlijke rechten ernstig aangetast en de rust aan boord werd geschonden. Tijdens een ondervraging heeft Cho ontkent de purser fysiek aangevallen te hebben. De purser zegt het tegenovergestelde. Andere passagiers zeggen dat Cho de purser geduwd heeft.

Meer gevolgen

Ook komt er een arrestatiebevel voor een een hoge manager van de maatschappij. Hij zou werknemers bevolen hebben het rapport over het incident te vernietigen. Een hoge ambtenaar van het ministerie van verkeer is geschorst wegens tientallen keren contact te hebben met Korean gedurende het onderzoek. Dit is verboden. De man werkte eerder bij Korean.

Nog niet toegekend

Het OM vraagt de arrestatiebevelen aan bij een rechtbank in Seoul. Er zal volgende week een hoorzitting worden gehouden en besloten worden of de arrestatiebevelen ook uitgevaardigd worden.

Up breidt haar webshop verder uit!

Naast nieuws- en achtergrondartikelen heeft Up ook een leuk aanbod van allerlei luchtvaartgerelateerde producten. Bekijk alles in de webshop.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button