fbpx
AirlinesOnderwerpen

Emirates nu grootste wide-body airline

Dubai_Airport_Emirates

Emirates is flink doorgegroeid in 2014. Er zijn maar liefst 27 toestellen aan de vloot toegevoegd

Toevoegingen

In 2014 heeft Emirates 13 A380 toestellen ontvangen en heeft er nu 57. Ook kwamen er 12 777-300ER toestellen van Boeing waarmee Emirates er nu meer dan 100 heeft. Geen andere maatschappij heeft zoveel toestellen van beide types in dienst. Ook ontving de vracht divisie twee 777F’s. De capaciteitsgroei in 2014 alleen is te vergelijken met een medium-size airline. Er zijn nu 232 vliegtuigen in de vloot. Het is daarmee de grootste operator geworden van wide-body vliegtuigen.

Groot

Alle nummers zijn groot bij de maatschappij. Per week werden er gemiddeld 3.516 vluchten uitgevoerd waar meer dan 47 miljoen maaltijden geserveerd werden. Er is 756 miljoen kilometer gevlogen, 18.552x een rondje om de aarde.

Uitbreiding

Er staan 284 vliegtuigen in bestelling. Ook wordt constant geïnvesteerd in connectiviteit. Er is een app gelanceerd en voor $20 miljoen is er wifi in vliegtuigen geïnstalleerd. Inmiddels hebben 80 kisten wifi aan boord. 10MB data is gratis, daarna betaal je een dollar voor 500MB.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button