fbpx
IncidentenNieuwsOnderwerpen

Rusland heeft getuige: MH17 neergeschoten door Oekraïense Su-25

Rompstuk ©Onderzoeksraad
Rompstuk
©Onderzoeksraad

Een anonieme getuige heeft een Russische krant deze week verteld dat de piloot van een Su-25 gevechtsvliegtuig zijn air-to-air raketten op het verkeerde vliegtuig heeft afgeschoten. Oekraïne heeft ontkend.

Krant

Tegen de krant, Komsomolskaya Pravda, zegt de man dat hij op Aviatorske airport was in de buurt van de stad Dnipropetrovsk toen MH17 weer neergeschoten. Tijdens het interview zit de man met zijn rug naar de camera en is zijn stem vervormd. Hij zegt dat de Su-25 opsteeg met volledige bewapening en terugkwam zonder. De piloot zou Voloshyn heten en erg bang zijn. De piloot heeft tegen de man gezegd dat MH17 op de verkeerde plek op de verkeerde tijd was.

Zijn uitspraken zouden groot uitgemeten zijn op de Russische TV en de Russische Onderzoeksraad heeft bekend gemaakt een onderzoek ingesteld heeft. De man is gehoord door de onderzoekers en zou door de leugendetector-test gekomen zijn.

Eerder heeft Rusland satellietbeelden getoond die als bewijs zouden moeten dienen voor een gevechtsvliegtuig aanval. Hiervan werd al snel duidelijk dat ze vals waren.

Onderzoek

De Nederlandse Onderzoeksraad voor Veiligheid onderzoekt met hulp van andere landen de ramp met MH17. De raad zegt alle opties te bekijken. Er is eerder bekend gemaakt dat deeltjes met hoge energie zich in het vliegtuig hebben geboord. Zover de informatie en naar buiten is gebracht kan dat zowel van een gronddoelraket zijn of een air-to-air missie. Half 2015 moet het onderzoek klaar zijn.

Meer Nieuws

Al ons nieuws over de gecrashte 777 vind je hier.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button