fbpx
OnderwerpenVliegvelden

China heeft 24 vliegvelden met 10miljoen+ passagiers

De cijfers over 2014 zijn bekend gemaakt en dat jaar waren er 24 vliegvelden in China waar 10 miljoen of meer passagiers doorheen gingen. Zeven vliegvelden daarvan hadden 30miljoen of meer passagiers. De afgelopen jaren is China de luchtvaart-industrie enorm aan het stimuleren, met als belangrijkste maatregel de mogelijkheid luchtvaartmaatschappijen op te richten die niet voor meerderheid in handen van de staat zijn.

Vliegvelden

In 2014 zijn 9 nieuwe vliegvelden open gegaan, wat het totaal op 202 brengt (civiele vliegvelden). Er zijn 51 maatschappijen met samen 2.365 toestellen en 238 general aviation bedrijven. In totaal hebben er 430 miljoen mensen een vlucht genomen, 10% meer dan een jaar eerder.

Groei_Luchtvaart_China_1

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button