fbpx
IncidentenOnderwerpen

Luchtmacht: oliespoor en object gezien in water rond QZ8501

De officier van de Indonesische luchtmacht belast met de zoekoperatie naar QZ8501 zegt tegen AP dat er iets gezien is. Een Australische P-3 Orion zou de melding gedaan hebben. Het kan nog niet bevestigd worden dat het een vliegtuig-wrakstuk is. Een legerhelikopter zou er een oliespoor gezien hebben.

De lokatie is zo’n 1100km van de laatste bekende lokatie is een object gezien en 150km ten zuidwesten van Pangkalan Bun. Het leger zegt naar de plek onderweg te zijn. Het is daar bewolkt.

De vice-president van Indonesië benadrukt dat er nog geen bevestiging is. Er komen nadere berichten als er verder onderzoek gedaan is.
Australië wil geen uitspraken doen over wat de P-3Orion heeft gezien. Dit is aan Indonesië om er uitspraken over te doen, zegt het land.

Lokatie

Objecten_gezien_QZ8501

Meer nieuws QZ8501

In ons dossier QZ8501 vind je het laatste nieuws en de feiten op een rij over het incident met AirAsia Indonesia vlucht 8501.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button