fbpx
IncidentenOnderwerpen

QZ8501 mocht niet klimmen om weer te ontwijken

©Sabung.hamster
©Sabung.hamster

De A320 van AirAsia Indonesia was onderweg van Surabaya naar Singapore toen het boven de Javazee slecht weer tegenkwam. Vlak voordat het toestel van de radar verdween vroegen de piloten aan de luchtverkeersleiding van Jakarta of ze mochten klimmen naar 38.000 voet. Het toestel zat op 32.000 voet.

Air Traffic Control weigerde dit verzoek. Er zat al een ander vliegtuig op deze hoogte en dan zouden de toestellen te dicht bij elkaar komen. Vlucht QZ8501 mocht wel een bocht naar links maken om zo het slechte weer te ontwijken. Dit vertelt een hoge official van ATC Jakarta aan Indonesische krant Kompas.

Er waren een aantal plekken met slecht weer boven de Javazee, met veel onweer en regen. Andere toestellen die op hetzelfde moment in dat gebied waren, vlogen hoger dan AirAsia. De wolken waren echter wel tot 50.000 voet hoogte, dus er overheen lijkt geen optie te zijn geweest.

blockquote class=”twitter-tweet” lang=”en”>

Weather satellite image of the area, an hour after #QZ8501 went missing over Java Sea. pic.twitter.com/75O4VL3vJF /@AviationSafety

— AirLive.net (@airlivenet) December 28, 2014

Meer nieuws QZ8501

In ons dossier QZ8501 vind je het laatste nieuws en de feiten op een rij over het incident met AirAsia Indonesia vlucht 8501.

Route_QZ8501

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button