fbpx
IncidentenOnderwerpen

Singapore stuurt 2 teams specialisten voor QZ8501

Indonesië heeft een aanbod van Singapore geaccepteerd om twee teams met specialisten en apparatuur te sturen om te helpen met het zoeken naar QZ8501. De A320 van AirAsia Indonesia verdween 28 december van de radar tijdens een vlucht van Surabaya, Java naar Singapore.

Het team bestaat uit vier specialisten van het Air Accident Investigation Bureau van het ministerie van transport en twee keer een onderwater beacon detector. Ze kunnen per direct ingezet worden zegt het ministerie.

De leider van de search and rescue operatie, Soelistyo, zegt dat Indonesië niet de beste apparatuur heeft op de flight data recorders te zoeken. Het land heeft hulp geaccepteerd van de VS, Engeland en Frankrijk. De zee in het verwachte crashgebied is 25 tot 50 meter diep.

Singapore heeft ook al een C-130 gestuurd en enkele marineschepen.

Meer nieuws QZ8501

In ons dossier QZ8501 vind je het laatste nieuws en de feiten op een rij over het incident met AirAsia Indonesia vlucht 8501.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button