fbpx
IncidentenOnderwerpen

AirAsia A320 schiet van baan op Filipijnen – foto’s

Een A320 van AirAsia Zest is van de baan geschoten. Het toestel was afkomstig uit Manila en landde op Kalibo. Het toestel kwam abrupt tot stilstand en zette daarna direct de motoren uit. De 153 passagiers moesten per emergency slide het toestel verlaten.

Voorlopig zijn de passagiers nog wel op het vliegveld. De bagage wordt er pas uitgehaald als het toestel op een veilige plek staat.

Wat de oorzaak is is nog onduidelijk. Wel is duidelijk dat er slecht weer was ten tijde van de landing, het toestel was al vertraagd hierdoor bij vertrek. Een andere vlucht werd eerder omgeleid.

Passagiers melden dat de crew het incident goed afhandelde. Niemand raakte gewond.

AirAsia heeft meerdere dochterondernemingen. AirAsia Zest is de Filipijnse dochter van AirAsia.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button