fbpx
IncidentenOnderwerpen

QZ8501 update 1-1-2015

Slecht weer

Het slechte weer hindert nog steeds de bergingsactie in de Javazee. De duikers konden ook vandaag niet ingezet worden, er stonden er vandaag 47 klaar. Een Maleisisch schip kon 2 lichamen niet bergen door het weer. De commandant noemt dit zeer spijtig. Er werd gezocht in een gebied van 13.500 km2 door 19 schepen, vier heli’s en 5 vliegtuigen.

[su_quote cite=”Kustwacht hoofd – Bambang Soelistyo”]We will not leave our brothers and sisters down there, whatever the conditions[/su_quote]

Slachtoffers

In totaal zijn er nu 9 slachtoffers uit het water gehaald. Zes zijn er inmiddels in Surabaya aangekomen. En de eerste is geïdentificeerd en begraven. In de avond (lokale tijd) worden nog twee kisten overgebracht naar Surabaya. Het laatst gevonden slachtoffer is nog aan boord van een marineschip.

Onbemande onderzeeër

Het schip (MV Swift Rescue) uit Singapore met de onbemande onderzeeër is vlak voor het donker werd (18:00 lokale tijd) aangekomen. Het lig tin het gebied waar de Indonesische marine op sonar beelden waarschijnlijk het vliegtuig heeft gezien. Omdat er geen duikers door het weer kunnen worden ingezet, zou deze onderzeeër een uitkomst kunnen bieden.

Swift_Rescue_QZ8501

Meer nieuws QZ8501

In ons dossier QZ8501 vind je het laatste nieuws en de feiten op een rij over het incident met AirAsia Indonesia vlucht 8501.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button