fbpx
NieuwsOpmerkelijk

Populairste video’s van 2014

De populairste video’s van 2014 op een rijtje gezet.

Nummer 10

Wizz Air A320 flyby in Budapest.

Nummer 9

Virgin 747 landt met deel landingsgestel uitgeklapt.
Vlak voor de jaarwisseling gebeurd: een Boeing 747 van Virgin Atlantic krijgt een deel van z’n hoofdlandingsgestel niet uit. De piloten zet het bakbeest soepeltjes op de grond.

Nummer 8

Harrier landt op een krukje.
Op 7 juni steeg Capt. William Mahoney met zijn Harrier (AV-8B) op van de USS Bataan. Hij ontdekte dat er een probleem was. Het bleek dat het voorste landingsgestel niet werkte. De USS Bataan heeft een soort kruk aan boord, speciaal voor dit soort gevallen. De neus van de Harrier moest op deze kruk neerkomen. Een Harrier kan verticaal landen. Ze worden daarbij begeleid door de landingslichten van de USS Bataan en de piloot in de toren. Nu moest de Harrier wel heel precies neergezet worden, de kruk is niet zo groot. Op 20 feet stabiliseerde de Harrier en liet zich als het ware vallen op het dek en de kruk. Mahony stond wat te trillen en werd overweldigd door alle opvarenden die hem kwamen feliciteren.

Nummer 7

Gear-up landing.
Ook bij deze Bonanza werkte het neuslandingsgestel niet. De piloot weet het toestel zo lang mogelijk recht te houden tot een minimale snelheid en zet dan de motor uit om de prop niet te beschadigen.

Nummer 6

Piper mist op haar een zonnebader
De landingsbaan van Heliogland is gesitueerd op/bij het strand. Piloot Juergen Drucker (52) kwam wel erg laag aan in zijn Piper PA-28-181 Archer II.

Nummer 5

Extreem lage fly-by van een F-16.
Deze Turkse F-16C komt wel heel laag over voor d landing na een demonstratie vlucht op de RAF Waddington airshow

Nummer 4

Bijna botsing op Barcelona Airport.
Een UTAir 767 wil landen terwijl een Aerolinas Argentinas A340 de baan opdraait. De 767 doet een go-around en alles komt goed.

Nummer 3

Boeing 747-8 zwaait gedag tijdens take-off

Deze Cargolux 747-8 Freighter zwaait wel heel fanatiek gedag. Volgens de maker van de video gaat het om de delivery flight vanaf Paine Field Airport.

Nummer 2

Kleine vliegtuigjes vechten tegelijk tegen de wind

Crosswind

Altijd goed, crosswind landingen. We hebben er meerdere….

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button