fbpx
Opmerkelijk

AirAsia APU valt uit op Surabaya: lichte paniek

©Kentaro Iemoto
©Kentaro Iemoto

Zondag, precies een week na de fatale vlucht van QZ8501 was een ander AirAsia Indonesia A320 toestel onderweg naar de startbaan op Surabaya Juanda Airport.

De vlucht zou naar Bandung gaan. Na een aantal meters taxiën was er een hard geluid, daarna viel het geluid van de motor weg volgens passagiers. Het toestel werd teruggeduwd naar de gate en de 120 passagiers werden verzocht uit te stappen. In de wachtruimte kwam de piloot vertellen dat er een klein probleem was het monitoren van systemen. Inmiddels was het gemaakt en zou de vlucht alsnog vertrekken.

Passagiers vertellen lokale media zeer geschrokken te zijn 90% van de mensen zou niet meer aan boord gegaan zijn, nadat AirAsia bekend maakte dat als mensen niet meer wilden ze hun geld terug konden krijgen.

Reactie AirAsia

Vandaag verklaart AirAsia dat er geen probleem met de motor was zoals eerder gezegd. De APU (stroomvoorziening op de grond) moest gereset worden. Daarna kon het vliegtuig veilig vertrekken.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button