fbpx
AirlinesOnderwerpen

Piloten American krijgen 23% meer loon

American Airlines hebben de pilotenvakbonden een aanbod gedaan om de piloten 23% meer te gaan betalen. Dit gaat in met terugwerkende kracht vanaf 2 december 2014. Daarna wordt het salaris elk jaar verhoogd. Voor 1 januari 2015 stond er meteen een loonsverhoging op het programma: 3%. Dit 5jarig contract is geaccepteerd door de vakbond.

American wilde snel een overeenkomst sluiten zodat werknemers in elke schaal hetzelfde loon hebben.

Bloomberg interviewt Kit Darby van een aviation consultancy group. Zij zegt dat American piloten het niet slecht deden voor die tijd. De best verdiende piloot kreeg $213.800. Dat is 38.000 minder dan een vergelijkbare Delta piloot. Delta betaalt het meest van alle maatschappijen in de VS.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĆ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button