fbpx
AirlinesOnderwerpen

Lufthansa rondt route-transfer naar Germanwings af

Vandaag is de laatste route overgedragen aan Germanwings, het gaat om Dusseldorf-Basel. Daarmee zijn alle 115 routes die naar Germanwings moesten overgezet. Het project is binnen de gestelde tijd afgerond.

Transfer

Het nieuwe Germanwings is gepresenteerd in december 2012 en gelanceerd op 1 juli 2013. Germanwings moest alle Europese routes van Lufthansa overnomen, behalve die van de hubs van Munchen en Frankfurt. De meeste van de 115 routes gaan vanaf Düsseldorf Airport. Air France gaat een vergelijkbare operatie uitvoeren: alle point-to-point vluchten van Air France binnen Europa gaan naar Hop!. Alleen de vluchten vanaf Charles de Gaulle en enkele andere routes blijven door Air France gedaan worden.

Europa

Europese vluchten zijn in toenemende mate een probleem voor de traditionele maatschappijen. Ze hebben veel concurrentie van de budget carriers. Een kracht voor bijvoorbeeld Air France, maar ook KLM zijn de overstappers van long-hauw bestemmingen. Die stappen op hub-luchthavens over op Europese vluchten om op hun eindbestemming te komen. Daarom gaan deze niet naar prijsvecht-dochters van de flag-carriers.

Lufthansa

Air France moet nog beginnen, maar Lufthansa heeft de operatie dus vandaag afgerond.

[su_quote cite=”Carsten Spohr – Lufthansa”]“The first Germanwings flight from Düsseldorf to Zurich today marks the successful completion of what is to date the biggest project to make the Lufthansa Group more competitive. The positioning of the new and significantly larger Germanwings has been a resounding success. I would like to extend my gratitude to all employees, who have worked hard for this achievement. As a result of low costs in the WINGS business model, we combine favourable prices with the punctuality, quality and safety of the Lufthansa Group. This combination meets with a positive response among our passengers and also finds favour in many European markets. At the same time therefore, the success of the project will bolster our confidence for the creation of our new Eurowings, which will be launched before the year is over.” [/su_quote]

[su_quote cite=”Thomas Winkelmann – Germanwings “]“Over recent months, we have been laying the necessary foundations for the continued successful development of the company. We have never been bigger, and have never been a market leader at so many German airports. Of much greater importance, however, is the fact that we are once again enjoying success in commercial terms.” The completion of the migration of Lufthansa routes to Germanwings represents the successful conclusion of a major project that has been a big challenge for the company, added Winkelmann. “However, the team rose to the challenge magnificently. We can now build on this success.” [/su_quote]

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button