fbpx
OnderwerpenVliegtuigen

Nieuwe A330 vliegt voor eerst

A330_242ton

Je zou het bijna vergeten voordat de A330neo er is, komt Airbus eerst nog twee aangepaste A330’s op basis van het oude model. Het is de 242ton A330. Het vliegtuig kan zwaarder vertrekken dan originele A330’s. Het voordeel is dat er dan meer brandstof in kan, waardoor er verder gevlogen kan worden en het brandstofverbruik per vlucht voordeliger wordt. In het tweede kwartaal wordt de eerste A330-300 242ton geleverd aan Delta Airlines. Er komt ook een A330-200 variant in 2016. In totaal hebben 11 klanten het toestel besteld.

Tijdens de eerste testvlucht vandaag heeft het toestel 3,5 uur gevlogen. Het toestel kan 500nm verder dan een gewone A330, er kan tot 15 uur aan één stuk mee gevlogen worden. Later komt Airbus ook nog met een lichtere A330 speciaal voor de Chinese markt. Dit toestel vliegt uiteraard juist minder ver, maar door de Maximum Takeoff Weight onder de 200ton te houden zijn landingsrechten goedkoper en ook het onderhoud kost minder. In China is op de binnenlandse routes de lange range niet nodig, maar de drukke vliegvelden vereisen wel zoveel mogelijk mensen in een toestel.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button