fbpx
AirlinesOnderwerpen

“Air France schrapt 5000 banen”

(c) Up in the Sky
(c) Up in the Sky

Air France gaat 5.000 banen schrappen volgens Franse krant Le Figaro. Le Figaro zegt de hand te hebben gelegd op een nieuw reorganisatieplan waar dit in staat.

Reuters meldt dat Air France het plan op 5 februari aan de bonden gaat presenteren tijdens een extra overleg. Dit melden twee bronnen aan Reuters. Op 22 januari zou de topman van het Franse netwerk met een update aan de bonden geven over de economische situatie.

De kosten van het bedrijf en de ticketprijzen zijn nog steeds te hoog. Het banen schrappen moet komende maanden bekend gemaakt worden. In 2013 werden er al 2800 banen geschrapt. Air France blijft het slechter doen dan KLM, maar ook dan Lufthansa en British Airways, zo vertelde het management aan de vakbonden.

Naast de structurele verliezen was er ook nog de pilotenstaking die de maatschappij €700 miljoen heeft gekost. Le Figaro zegt dat het kleine beetje winst van Air France verdampt is door deze staking.

Bij de Franse maatschappij werken 66.000 mensen.

Air France spreekt tegen dat er 5.000 mensen uit moeten

Ook KLM gaat bezuinigen, er zijn plannen om tot 2020 €700 miljoen te besparen. Dit komt vooral van de personeelskosten. Er is al een aannamestop voor cabinepersoneel en promotes worden voorlopig uitgesteld. De nieuwe CAO onderhandelingen beginnen morgen.

Bestel het boek Love is in the air!
Hoe een vlucht mensen met elkaar verbindt

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button