fbpx
OnderwerpenVliegtuigen

Eerste commerciële vlucht A350 onderweg

Qatar_a350

De eerste commerciële vlucht van de A350 is donderdagochtend onderweg van Doha naar Frankfurt. Er zijn al enkele promotie en testvluchten uitgevoerd met het toestel, maar nu is dan de eerste vlucht waar hij voor gemaakt is: betalende passagiers vervoeren.

Overigens zijn er ook dit keer weer journalisten mee en andere genodigden. Zo is een deel van de Airbus directie ook aan boord. De A7-ALA vertrok een half uur te laat om 08:07 van Doha en staat gepland om te landen om 11:48 op Frankfurt. De terugvlucht staat gepland voor 15:25 en komt om 23:25 weer aan. Het toestel gaat de route dagelijks vliegen. Qatar vliegt tweemaal daags naar Frankfurt en de tweede vlucht zal ook snel met een A350 worden uitgevoerd zodra er meerdere geleverd zijn. Momenteel gaat die tweede vlucht met een 787-8.

Volg de vlucht op Flightradar24.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button