fbpx
Opmerkelijk

KLM verkoopt belang Amadeus

KLM_ipad

Air France-KLM heeft een belang van 2,2% verkocht in Amadeus holding. De maatschappij heeft hiermee € 327 miljoen opgehaald. In totaal zijn er 9,86 miljoen aandelen verkocht en Air France-KLM heeft er nu nog 9,9 miljoen over.

Amadeus

Amadeus CRS is een Europese realtime computerreserveringssysteem (CRS) die ontworpen is voor luchtvaartreserveringen. Tegenwoordig doet Amadeus daarnaast ook andere allerlei soorten reserveringen zoals hotelboekingen, autohuur en chartervluchten. De centrale database staat in Erding (Duitsland), het hoofdkantoor staat in Madrid en het ontwikkelingscentrum is gevestigd in Sophia-Antipolis (bij Nice).

Amadeus werd in 1987 opgezet door Air France, Lufthansa, Iberia en SAS. Tegenwoordig is de Amadeus IT Group de eigenaar.

De reisbureaus kunnen met het realtime CRS-Vista prijzen en beschikbaarheid van de vluchten in de centrale computer opvragen, hiermee reclame maken, en deze bij opdracht direct reserveren.

Voor internetboekingen krijgen gebruikers toegang tot de Amadeus Global API bookings Engine.
©Wikipedia

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button