fbpx
AirlinesOnderwerpen

Air France-KLM gaat €2 miljard bezuinigen

Air_France_KLM_staarten

Air France-KLM gaat volgend ingewijden €2 miljard bezuinigen, dat meldt Franse krant Les Echos.

Bezuinigen

In februari zou de maatschappij met de aankondiging komen. Eerder melden bronnen al dat er 5.000 mensen uit moeten. Dit werd ontkend door AF-KLM, maar 2 miljard bezuinigen zonder ontslagen lijkt onmogelijk in een industrie waar bijna alleen maar op arbeidskosten bezuinigd kan worden. Les Echos denkt dat er 1.000 mensen uit moeten en dat zou kunnen met natuurlijk verloop en afkoopregelingen.

KLM maakte eerder bekend dat er €700 miljoen moet worden bezuinigd. Dat betekent dat Air France 1,3 miljard moet gaan bijdragen. Deze bedragen betreffen de komende drie jaar. De krant denkt dat er een half miljard aan investeringen worden uitgesteld. KLM gaf al aan de leveringen van 777-300ER’s uit te stellen.

De plannen van KLM zijn grotendeels bekend, Air France komt binnen enkele weken met een reorganisatieplan. 19 februari worden de jaarcijfers bekend gemaakt, dat zou een mooi moment zijn.

Nog steeds niet winstgevend

Sinds 2009 zijn er al 12.400 banen geschrapt en 8% aankomsten bespaard. Toch lukt het de maatschappij niet winstgevend te worden.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button