fbpx
IncidentenOnderwerpen

Piloot vecht met engineer vlak voor vlucht

©Sean D Silva
©Sean D Silva

Zaterdag was een piloot ontevreden met de flight engineer en begon een handgemeen, meldt de Times of India.

Een Air India vlucht uit Mumbai was zaterdagochtend op Chennai Airport geland. Daar werd de A319 klaargemaakt voor de volgende vlucht naar Delhi, AI143. Personeel was nog bezig met klusjes als het raam schoonmaken toen de captain binnenliep. Hij was not-amused toen hij alle mensen in ‘zijn’ cockpit zag en begon ze weg te sturen. De flight engineer kwam daarna binnenlopen en legde de piloot uit dat hij toestel nog niet overgedragen was en dat er nog dingen moesten gebeuren.

Dat stond de piloot niet aan en dit eindigde in een gevecht. De vlucht liep een vertraging van 2 uur op en vertrok met een andere captain.

De flight engineer moest opgenomen worden in een ziekenhuis. De captain is geschorst zolang het onderzoek hiernaar loopt. Aviation India meldt dat de captain al vaker problemen heeft gehad. Vorig jaar weigerde hij een vlucht uit te voeren, een onderzoek naar hem liep nog, maar in de tussentijd mocht hij wel vliegen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button