fbpx
AirlinesOnderwerpen

AirAsia X voorlopig niet naar Europa

AirAsia_X_A330-900neo

AirAsia X komt de komende 3 jaar niet naar Europa. Dat zegt de CEO Azran Osman-Rani tegen Aviation Week.

Europa

AirAsia X wil wel weer graag naar Europa gaan vliegen. Vooral vluchten naar Londen staat hoog op het lijstje. Het wachten is op de A330neo, waarvan de maatschappij er 55 heeft besteld. De eerste komt rond de jaarwisseling 2017-2018. Met een ander toestel gaat de maatschappij sowieso niet naar Europa vliegen.

En zelfs als de A330neo’s er zijn is nog niet zeker of ze wel naar Europa gaan vliegen. Het zou ook kunnen dat de capaciteit beter op Azië routes kunnen worden ingezet. Eerder zei de baas van de AirAsia group Tony Fernandes nog dat Londen zo snel mogelijk weer een bestemming moet worden. Tot 2012 vloog de maatschappij met A340’s op Parijs en Londen. De vluchten naar Engeland hadden een loadfactor van boven de 80%. Maar A340’s zijn te duur om te vliegen, zeker voor een low-cost carrier.

Ook zal meespelen in de beslissing om weer naar Europa te gaan vliegen hoe het met de recessie in Europa gaat. Wellicht komen er mogelijkheden als Malaysia Airlines de lang verwachtte route-veranderingen bekend gaat maken. Malaysia wil zich meer op de regio richting en minder op de enkele Europese route die ze nu uitvoeren.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button