fbpx
IncidentenOnderwerpen

MH370: bergingsoperatie gepland, nog niks gevonden

Malaysia_777_1

Ondanks dat er nog geen enkel spoor is van de verdwenen 777-200ER van Malaysia Airlines plant Australië toch al de bergingsoperatie, er is een tender uitgeschreven.

Bedrijven kunnen voorstellen indienen om het wrak te bergen, voor het moment dat het gevonden wordt. Australië wil zien welke bedrijven hiertoe in staat zijn en maakt aan de hand van de voorstellen een shortlist. Daarna zal samen met China en Maleisië worden besloten wie de klus mag klaren.

Het schip kan op dieptes van 600 tot 6.000 meter liggen. 6 km diepte is het maximale dat technisch haalbaar is. Sowieso zal de operatie miljoenen gaan kosten. Er zijn een aantal bedrijven die dit kunnen. Alcatel-Lucent heeft een schip dat een kabel van 6km aan boord heeft en tot 10 ton per keer kan hijsen. Een andere optie is Phoenix International (nu al betrokken bij de zoekactie) met een onbemande onderzeeër die delen van het Air France toestel van 4km diepte heeft gehaald.

De verwachting is dat het toestel en inzittenden goed bewaard zijn gebleven. Op 6 km is er weinig zuurstof in het water en daarom blijven voorwerpen langer intact.

Zoektocht

Momenteel is 26% van het zoekgebied doorzocht, 16.000km2. Tot nu toe is er nog niks van MH370 gevonden. Door het slechte weer lagen de werkzaamheden enkele dagen stil. Nu zijn de Fugro Equator en Discovery weer begonnen. Ook de Go Phoenix zal zeer binnenkort de werkzaamheden weer hervatten. Het onlangs aan de zoekactie toegevoegde schip, Fugro Supporter, is de onbemande onderzeeër aan het testen geweest en nu onderweg naar het gebied.

Meer Nieuws

Al ons nieuws over de verdwenen 777 vind je hier.
De feiten van MH370 op een rij.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button