fbpx
AirlinesOnderwerpen

OR KLM: geldstroom naar moeder slecht voor KLM

Piloten_KLM_Embraer_Cityhopper

De ondernemingsraad doet vandaag harde uitspraken over de geldstroom die van KLM naar moederconcern Air France-KLM zou gaan. Volgende OR gaat het geld naar air France en niet naar het moederbedrijf.

‘De discussie door Air France- KLM over de kas van KLM baart de ondernemingsraad grote zorgen. Niet alleen vanwege de vraag of KLM in de toekomst financieel draagkrachtig zal zijn om noodzakelijke investeringen te doen, maar ook of KLM-geld niet wordt gebruikt voor financiering van verliezen bij Air France.’

De financieel directeur van het moederbedrijf ontkende deze week nog dat het geld naar Air France gaat. Het wordt volgens hem gebruikt om schulden af te betalen.

Ook de vakbond van cabinepersoneel VNC zegt in een persbericht uiterst bezorgd te zijn. De vakbond zegt niet te willen inleveren als niet duidelijk is waar het geld voor gebruikt wordt.
“Ondanks de recente toelichting van de KLM directie, is er naar ons idee onvoldoende duidelijk gemaakt hoe deze discussie wordt beslecht binnen het concern.”

Over de situatie van KLM zijn inmiddels Kamervragen gesteld. Uit het antwoord van het kabinet blijkt ook duidelijk dat zij vinden dat KLM volledige zeggenschap over de eigen financiën moet houden binnen het AF-KL concern.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button