fbpx
MilitairOnderwerpen

Duitsland verwacht meer vertraging A400M

©Airbus
©Airbus

De Duitse minister van Defensie heeft kritiek geuit op Airbus nu er berichten zijn dat er meer vertraging aan zou kunnen komen voor de A400M.

Vertraging

Defensie materieel organisatie OCCAR zei dat er meer vertragingen kunnen komen. OCCAR onderhandelt met Airbus namens ministeries over de aankoop van de toestellen. Het zou de zoveelste vertraging worden voor het militaire transporttoestel. Eerste levering moest oorspronkelijk in 2009 plaatsvinden. Dit is uiteindelijk gebeurd in augustus 2013. Ook is het programma veel duurder geworden en zijn de bestellingen wat teruggelopen van 212 naar 174.

Airbus-A400M_refuelling

Kritiek

De Duitse minister uit vandaag kritiek op Airbus. Het bedrijf zou een serieus probleem met de productkwaliteit hebben. In december heeft Duitsland het eerste toestel in ontvangst genomen. In 2015 volgen de volgende 5. Volgens Der Spiegel waren er na eerste controle 875 problemen door de Duitsers geconstateerd.

Het land komt in de problemen zich aan internationale verplichtingen te houden als de leveringen nog langer duren. Er wordt geprobeerd de problemen zo min mogelijk invloed op de strijdkrachten te laten hebben. Duitsland wil actiever met de NAVO mee gaan doen, maar kan dit nog niet doordat de huidige toestellen in een te slechte staat zijn en de nieuwe op zich laten wachten.

Groot Britannië heeft eerder al andere toestellen gehuurd door het uitblijven van levering van de A400M.

Airbus_A400M_1

Nieuwe leverschema

Eind februari gaat Airbus een nieuw afleverschema bekend maken voor 2015. Duitsland is de grootste afnemer van het toestel met 53 bestellingen. Andere landen die het toestel besteld hebben zijn Frankrijk (50), Spanje (27), GB (22), Turkije (10), België (7), Luxemburg (1). Eén niet in het programma participerend land heeft er 4 besteld: Maleisië.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button