fbpx
AirlinesOnderwerpen

Royal Air Maroc waarschijnlijk bij Star Alliance

Er gaan geruchten dat Royal Air Maroc zich in de laatste fase van onderhandelingen bevindt met Star Alliance om zich bij de alliantie aan te sluiten. De officiële bekendmaking wordt de komende dagen verwacht. Royal Air Maroc wordt daarmee de vierde Afrikaanse luchtvaartmaatschappij die zich bij Star Alliance aansluit na EgyptAir, Ethiopian Airlines en South African Airways. De vloot van Royal Air Maroc bestaat uit 50 vliegtuigen waaronder een 747, een 787, vier 767’s en een aantal regionale vliegtuigen.

Royal Air Maroc vliegt vanaf hun basis in Casablanca naar 89 verschillende bestemmingen met 146 routes en 160 dagelijkse vluchten. Ze behoren daarmee tot één van de grotere Afrikaanse luchtvaartmaatschappijen. Deze samenwerking komt dan ook een beetje als een verrassing, Royal Air Maroc werd eigenlijk gezien als perfecte kandidaat om zich aan te sluiten bij oneworld of SkyTeam omdat deze allianties nog niet zo goed zijn vertegenwoordigd in Afrika. Star Alliance krijgt met deze samenwerking nog meer grip op de Afrikaanse markt en loopt daarmee dus voor op de andere allianties.

Door: Bas Witte

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button