fbpx
AirlinesOnderwerpen

Aer Lingus geïnteresseerd in bod IAG

Aer_Lingus_A320

Moederbedrijf van British Airways en Iberi, IAG, heeft een derde bod gedaan op Aer Lingus, dat meldt het bestuur van de Ierse maatschappij. Het bod bedraagt 2,55 per aandeel. Eerder bood IAG €2,30 en €2,40. Deze boden werden afgewezen door de directie van Aer Lingus.

27-1 Update:

De directie van Aer Lingus zegt tevreden te zijn over de financiële voorwaarden van het bod. De directie wil meer informatie wat een overname voor andere belanghebbenden, zoals personeel, gaat betekenen. Als men daar ook tevreden over is dan zal het bod worden aanbevolen aan de aandeelhouders.

IAG zegt dat het het Aer Lingus merk wil laten bestaan. Het wordt een apart bedrijf binnen IAG met eigen management, vluchten en merk.
[su_quote cite=”IAG”]IAG recognizes the importance of direct air services and air route connectivity for investment and tourism in Ireland and intends to engage with the Irish Government in order to secure its support for the transaction[/su_quote]

Aer Lingus moet deel gaan nemen aan vluchten tussen het VK en de VS die IAG nu met American Airlines uitvoert.

25-1 Oorspronkelijk bericht:

Accepteren

Nu denkt de directie wel over het bod na, zo maakte ze bekend. Vorige boden werden direct afgewezen. Volgens de Irish Times wijst dit erop dat het bod wordt geaccepteerd. Dat betekent dat de directie de aandeelhouders het advies geeft hun aandelen te verkopen. De grootste aandeelhouders zijn de Ierse staat (25%) en Ryanair (30%). Ryanair wilde in het verleden zelf ook de maatschappij overnemen, maar dit is tot drie keer toe niet gelukt. Nu geeft de maatschappij aan open te staan voor een verkoop van de aandelen.

Staat

De Ierse staat zal kijken of het vliegverkeer gewaarborgd blijft en IAG niet Aer Lingus oplapt. De minister gaf aan de verbindingen erg belangrijk te vinden, maar verkoop wordt niet uitgesloten. De plannen van IAG zullen erg belangrijk zijn voor de regering. Een doel van IAG is de schaarse landingsrechten op Heathrow in handen te krijgen.

De verwachting is dat maandag de reactie van het bestuur van Aer Lingus bekend wordt gemaakt.

Aer Lingus

Er zijn 534 miljoen aandelen Aer Lingus. IAG zal bij €2,55 per aandeel dus €1,36 miljard neer moeten leggen. Ryanair zou dan €400 miljoen ontvangen. Etihad heeft circa 4% van de aandelen en zou dan ruim €50 miljoen ontvangen.

De maatschappij heeft een vloot van 47 Airbus toestellen waarmee 77 bestemmingen worden aangevlogen. 40 A320-family toestellen en 7 A330’s. In 2013 werd er €34 miljoen verdiend bij een omzet van €1,4 miljard. Per jaar worden ruim 10 miljoen passagiers vervoerd.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button