fbpx
IncidentenOnderwerpen

Bovenbrengen QZ8501 al twee keer niet gelukt

foto_Romp_QZ8501

Gister en vandaag is het niet gelukt de romp van de A320 van AirAsia te bergen. Er wordt geprobeerd deze met drijvende ballonnen boven te krijgen. Zaterdag raakte een ballon lek, vandaag brak een kabel.

Het was gelukt de romp aan het oppervlak te krijgen, maar toen brak de kabel en zakte het weer naar de zeebodem. De bergingsmedewerkers zijn bezig een 13 meter lang middenstuk van het toestel.

Het is nog steeds onbekend of er lichamen in de romp zitten. Duikers kunnen door de vele kabels en kleine brokstukken de romp niet in. Ze hebben wel naar binnen kunnen kijken en zeggen dat het er erg donker is en dat stoelen ronddrijven. Verder hebben ze niks kunnen zien. De verwachting is nog veel slachtoffers te vinden. In de buurt van het wrak zijn er meerdere uit het water gehaald.

Het weer is al ruim een week erg slecht wat de bergingswerkzaamheden aanzienlijk bemoeilijkt.

Meer nieuws QZ8501

In ons dossier QZ8501 vind je het laatste nieuws en de feiten op een rij over het incident met AirAsia Indonesia vlucht 8501.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button