fbpx
MilitairOnderwerpen

Airbus onderneemt actie vanwege problemen A400M

©Airbus
©Airbus

[su_quote cite=”Tom Enders, Airbus”]We have problems – I admit that[/su_quote]

De geruchten dat Airbus een probleem heeft met leveren zijn hiermee bevestigd.

De CEO van Airbus group Tom Enders heeft beloofd management en organisatorische veranderingen door te voeren vanwege de lever- en productieproblemen bij de A400M. Hij zei dit dinsdag tijdens een Airbus receptie in Londen. Door de nieuwe vertragingen kan Airbus zich niet aan de afspraken maken die jaren geleden gemaakt zijn. Airbus probeert zo snel mogelijk veranderingen door te voeren.

Het hoofd van de militaire activiteiten, Domingo Urena-Raso, legt zijn functie neer vanwege de problemen. Dit melden bronnen aan Der Spiegel. Enders zei ook management veranderingen door te gaan voeren.

Het Verenigd Koninkrijk zou de A400M vanaf maart in kunnen zetten, maar dit wordt niet gehaald. Hiervoor zouden er 7 geleverd moeten en de bemanning moeten worden getraind. Momenteel is er nog maar 1 toestel geleverd. Airbus hoopt nu dat eind 2015 de zevende wordt afgeleverd. Uiteindelijk zal de RAF 22 toestellen hebben, de laatste in 2018.

In 2015 zouden er in totaal 23 moeten worden afgeleverd, maar er wordt nu gekeken of dit wel haalbaar is.

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies, nu voor slechts €89,95. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button